Koolen, drs. R.G.M. (Rosalie)

Klinisch psycholoog, Kinder- en jeugdpsycholoog

In 1982 is Rosalie afgestudeerd in Klinische alsook in Ontwikkelingspsychologie en is ze begonnen in de medische psychologie waar ze bijna 30 jaar met veel passie en inzet gewerkt heeft in de patiëntenzorg, coachen, trainen en opleiden, en in bestuursfuncties op verschillende niveaus. Het heeft altijd in haar gezeten nieuwe paden op te zoeken en bij te dragen aan verbeteringen. Dat bracht haar in diverse pioniersfuncties in Nederland en de Verenigde Staten.
Nadat ze die wereld en de Randstad vervolgens ook achter haar heeft gelaten, is ze nu sinds 2015 met veel plezier werkzaam in Breda en Den Bosch voor Ascender, waar deze achtergrond en haar altijd al aanwezige interesse in de (werk) context van mensen haar goed van pas komt. Ondanks de jaren die op de teller blijken te staan vindt ze nog steeds dat ze een prachtig vak heeft en voelt ze zich niet uitgeleerd.

Achtergrond
Rosalie is BIG geregistreerd Klinisch Psycholoog en Kinder- en Jeugdpsycholoog Specialist; en daardoor ook GZ- psycholoog. ze is geschoold en ervaren in verschillende technieken, waaronder cognitieve gedragstherapie; mindfulness; EMDR; oplossingsgerichte vaardigheden; ACT; mind-body medicine;  psychosociale oncologie; hypnosetechnieken; existentiële psychotherapie.

In haar werkwijze probeert ze naast de inzet van ervaring, invoelingsvermogen en humor bij te dragen aan veranderen wat te veranderen kan maar ook het leren leven met wat niet veranderbaar is; en de beroemde helderheid te bewaren het verschil tussen die 2 te zien. Levenservaringen hebben haar geleerd dat dat een belangrijk motto is.

Werkzaam op locaties: Breda en Den Bosch.

NIP psycholoog

NIP kinder en jeugd-psycholoog
Functie:
Terug