Siepert, drs. M.E. (Marieke)

Mindfulness trainer VMBN/ Cognitief gedragstherapeut en Registerpsycholoog NIP A&O

Marieke is afgestudeerd als neuropsycholoog aan de Universiteit Utrecht. Dit vakgebied onderhoudt zij met individuele vraagstukken voor (neuro)psychologische diagnostiek bij expertise aanvragen voor de werkcontext.

Marieke is binnen Ascender werkzaam als psycholoog en mindfulness trainer bij de vestiging in Utrecht. Met een registratie als cognitief gedragstherapeut (VGCT) merkt zij haar voorliefde voor ervaringsgerichte interventies vanuit Acceptance and commitment therapy (ACT) en mindfulness based cognitive therapy (MBCT). Op deze wijze cliënten uit te nodigen om te gaan ontdekken dat ze zoveel meer zijn dan het verhaal van hun gedachten met de daaruit voortvloeiende gedragspatronen: uit je hoofd in je leven, zoals dat zo treffend wordt genoemd in de ACT.

De achtweekse groepstraining Mindfulness en Werk in Utrecht wordt door Marieke begeleid. Het scheppen van een veilige sfeer in haar rol als trainer is essentieel voor het groepsproces. De onderlinge uitwisseling van oefenervaringen door deelnemers – ieder uit hun eigen werkcontext – is een grote meerwaarde voor het bewustwordingsproces. Daarnaast verzorgt Marieke incompany workshops Mindfulness en werk op maat. De verdiepende training Compassie in Werk is in ontwikkeling.

“Samen met de cliënt op zoek naar passende verandermogelijkheden binnen de context waarin iemand zich begeeft is wat ik voor ogen heb met mijn individuele begeleidingen. Werk als waardegebied speelt hierin een belangrijke rol, daarom is mijn aanpak eclectisch met oog voor de mens in zijn of haar (werk)omgeving.”

Werkzaam op locatie: Maarssen.

NIP psycholoog

Functie:
Terug