Zijderveld, drs. L.Y. (Leoni)

Register psycholoog NIP | Arbeid & Gezondheid / Arbeid & Organisatie

Leoni is afgestudeerd in de Klinische A&O psychologie aan de Universiteit Utrecht. Zij is haar loopbaan gestart bij een Bedrijfsgezondheidsdienst en ontwikkelde daar stresspreventie programma’s voor de overheid en het bedrijfsleven. Voordat ze in 2002 zelfstandig werd heeft zij gewerkt bij de psychologen van de NS.

Leoni heeft expertise opgebouwd in het begeleiden van Stress en Burn-out vraagstukken, herstel van vitaliteit, work-life balance, zingevingsvraagstukken, loopbaanontwikkeling van young potentials en senioren en systemische en medische problematiek die re-integratie vanuit psychologisch perspectief complex maakt. Daarnaast coacht zij ondernemers en hoger management met ook als doel de organisatie verder te ontwikkelen.

Leoni is direct, duidelijk en soms confronterend, maar werkt met veel compassie voor de situatie van de cliënten. In iedere sessie gebeurt iets essentieels dat aanzet tot beweging en verandering en zij is scherp in het ontdekken van de blokkades die mensen daarvan afhoudt.

Binnen Ascender houdt zij zich bezig met coaching/begeleiding van individuen en relatie- en account management. Werkend binnen het systeem van mens en organisatie acht zij relaties met relevante stakeholders zoals bedrijfsartsen, HRM en Management essentieel.

“Ik werk eclectisch en gebruik methodieken uit de oplossingsgerichte, positieve en cognitieve therapie, de analytische therapie, uit de stresstheorie, uit de gehechtheidstheorie, en de psychosomatiek.”

Werkzaam op locatie: Maarssen.

NIP register-psycholoog

A&G psycholoog
Functie:
Terug