Huwaé drs. Y. (Yvette)

A&G Psycholoog

“Ik werk graag op een holistische wijze en zet hierbij in wat nodig is, maar bovenal wat op de persoon passend is. Dat kan ondersteunend zijn, oplossingsgericht zijn, maar ook verwerkingsgericht of veranderingsgericht. Hoe dan ook, mijn ambitie is om mensen weer in hun kracht te zetten en eigen regie te laten voeren, zodat zij weer in balans komen. Op een empathische, doch eerlijke wijze, tracht ik “niet-helpende patronen” aan het licht te brengen en een stukje inzicht te bieden aan mensen. Soms hoort daar bij dat mensen keuzes moeten (leren) maken. In andere gevallen zijn juist wat meer praktische tools nodig om coping strategieën te versterken. Ieder mens heeft valkuilen, maar laten we vooral niet vergeten dat iedere valkuil voorkomt uit een kwaliteit, een kracht. De kunst en de uitdaging is om van die valkuilen weer een kracht te maken en de kwaliteit effectief in te blijven zetten. Niet de mens veranderen, wel het gedrag. Niet oordelen, maar wel de juiste trigger aanbieden. Vertrouwen en respect zijn de basis voor dit alles. Met oog voor de persoon die tegenover me zit, gaan we samen aan de slag.”

Yvette Huwaé is GZ psycholoog met ruim 14 jaar werkervaring in zowel het klinische veld als op gebied van Arbeid & Gezondheid. In 2007 heeft ze haar Master titel behaald in Psychologie en Gezondheid aan de universiteit van Tilburg. Daarna heeft ze diverse post Master opleidingen afgerond waaronder tot Gezondheidszorg (GZ) Psycholoog (in 2011) en de trauma gerichte EMDR opleiding (in 2013). Daarnaast biedt ze ook werkbegeleiding aan, aan psychologen in opleiding tot GZ Psycholoog.

Na haar basisopleiding is ze begonnen bij een landelijke Arbodienst, alwaar ze uitgebreide ervaring heeft opgedaan op gebied van Arbeid en Organisatie. Bedrijven van kleinschalig tot grootschalig, heeft ze hierbij bediend en begeleid in een stukje verzuim en preventie bij psychische klachten. Nationale en regionale organisaties, multinational bedrijven, als ook het onderwijs en MKB bedrijven behoorden tot de doelgroep. De relatie en samenwerking tussen werknemer, werkgever/organisatie, bedrijfsartsen en psycholoog speelt hierbij een belangrijke rol. Door een optimale samenwerking na te streven, kan niet alleen herstel, maar ook een duurzaam resultaat bereikt worden.

Naast de ervaring op gebied van Arbeid & Organisatie heeft ze ook ruime ervaring binnen het klinische veld. In 2012 heeft ze een zijstap gemaakt naar de specialistische gezondheidszorg. Hier heeft ze naast haar rol als behandelaar in multidisciplinaire programma’s, tevens de functie van teamleider en zorg-coördinator uitgeoefend. Dus niet alleen een hulpverlenende rol, maar ook een faciliterende en bemiddelende rol. Vanuit die rol heeft ze een “andere kant van de tafel” leren kennen en van dichtbij mogen ervaren waar cliënten, werknemer, maar ook werkgevers tegen aan lopen, wat zij nodig hebben of wat zij juist waarderen. Per 2015 heef ze de stap gemaakt om als vrijgevestigd psycholoog verder te gaan. Hierbij heeft ze alle ingrediënten uit haar ervaring samengevoegd en tracht ze als zelfstandige te werken op een manier zoals zij denk dat ik het beste mensen kan helpen.

Werkzaam op locatie: Beek.

A&G psycholoog
Functie:
Terug