Freriks, drs. Th.J.M. (Dick)

Directeur, klinisch psycholoog (BIG)

In mijn jarenlange ervaring als psycholoog ben ik steeds weer verrast door de mogelijkheden van de mensen die ik coach of behandel om te veranderen. De uitdaging vind ik om vanuit positieve psychologie en oplossingsgerichte coaching perspectief te bieden. Dit zijn gewoon krachtige methodieken die toegevoegde waarde bieden op ons werkveld van Arbeid & Gezondheid. En daar krijg ik energie van.”

Dick is een van de oprichters en directielid van Ascender. Binnen Ascender begeleidt Dick zowel individuele cliënten als teams in bedrijven en zorginstellingen en maatschappen in ziekenhuizen. Tevens adviseert hij particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekeraars en arbodiensten bij het ontwikkelen van de dienstverlening op het gebied van preventie en arbeidsre-integratie. Hij adviseert organisaties op het terrein van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hij is als docent verbonden aan verschillende opleidingen, o.a. bij Scolea, opleiding tot arbeidsdeskundige.

Dick is klinisch psycholoog en psychotherapeut en gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde problematiek, stress en burn-out. Hij heeft verschillende psychotherapeutische opleidingen gevolgd en heeft twee BIG-registraties: klinisch psycholoog en psychotherapeut; Dick is lid van de Vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie (VGCT). Bij het NIP is hij Register psycholoog Arbeid&Organisatie. Hij is tevens erkend NMI-mediator. Dick heeft ruim tien jaar in een algemeen ziekenhuis gewerkt en is vanuit die ervaring zeer goed bekend met de medische wereld en medische professionals. Hij heeft veel affiniteit met zelfstandige ondernemers (mede-auteur van het boekje ‘Ondernemen is mensenwerk’; bij Ascender op te vragen).

Werkzaam op locaties: Eindhoven, Den Bosch en Utrecht

NIP psycholoog

NIP register-psycholoog

A&G psycholoog
Functie:
Terug