Casteren, drs. P.A.J. (Patricia) van

Psycholoog Arbeid & Gezondheid en Director Clinical Innovation.

‘Ik hou van een no-nonsense benadering, met humor en een flinke dosis empathie. Confronterend, maar altijd met respect. Ik geloof in de eigen kracht van individuen en teams en zie het als mijn rol om deze te stimuleren’.

Patricia is binnen Ascender werkzaam als senior-psycholoog/trainer en als science practitioner. Ze houdt zich bezig met individuele begeleiding, maar ook met teamontwikkeling en organisatievraagstukken. Patricia ondersteunt als bedrijfspsycholoog organisaties bij het formuleren en uitvoeren van een goed gezondheids- en verzuimbeleid. Ze heeft veel ervaring met het begeleiden van medisch professionals en maatschappen met betrekking tot gezond werken, stress, samenwerking en communicatie. Ze heeft een bijzondere interesse in duurzame inzetbaarheid, hoogbegaafdheid en samenwerkingsvraagstukken. Ze heeft werkervaring in vele sectoren, maar vooral in de gezondheidszorg, detailhandel en (chemische) industrie.

Patricia is daarnaast werkzaam als science practitioner bij Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van Tilburg University, waar zij namens Ascender promotieonderzoek doet naar duurzame inzetbaarheid en de waarde van werk (capability).

Patricia is afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg in de richting Gezondheid en Omgeving. Ze heeft post-doctorale scholing gevolgd, o.a. op het gebied van cognitieve gedragstherapie, bedrijfskunde en oplossingsgericht werken. Patricia is geregistreerd psycholoog van Arbeid en Gezondheid en Registerpsycholoog NIP/Arbeid en Organisatie.

Werkzaam op de locaties: Eindhoven, Maastricht

NIP psycholoog

A&G psycholoog
Terug