Althuizen, drs. H.M. (Helen)

GZ Psycholoog en Psychotherapeut

‘Als coach, psychotherapeut en organisatiekundige help ik mensen hun talenten en essentie te ontdekken. Dankzij mijn inlevingsvermogen, kennis en ervaring kan ik goed inspelen op wat iemand voelt en nodig heeft. Ik los de problemen niet op, maar help mensen om zelf de oplossing te vinden. Met analyses, uitleg en inzicht zet ik hen aan het denken over zichzelf. Als iemand zich niet belemmerd voelt door de ‘ongezonde kant’, dan doe ik daar niets mee. Ik richt mij op wat iemand nodig heeft om te kunnen doen waar hij goed in is, plezier in heeft en gelukkig van wordt’.

Binnen Ascender richt Helen zich name op Arbeid en Vitaliteit, waarbij de nadruk ligt op het vergroten van persoonlijke effectiviteit van individuen binnen organisaties. Daarnaast is zij executive coach. Helen werkt eclectisch met effectieve methodieken zoals psychodynamische psychotherapie, RET, e-Health en positieve psychologie.

Als trainer faciliteert ze teams bij het optimaliseren van hun samenwerking. Ze is werkzaam voor diverse organisaties, zowel profit als non-profit, zoals KLM, Heineken, Delta Lloyd, Rabobank, Ministerie van Defensie, Universiteit van Amsterdam, Provincie Noord Holland.

Helen studeerde af aan de Universiteit van Tilburg in de richting Klinische Psychologie en Psychotherapie. Ze is zowel BIG geregistreerd GZ-psycholoog als psychotherapeut. Daarnaast is zij Registerpsycholoog NIP/ Arbeid en Organisatie. Helen heeft vijftien jaar als analytisch psychotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt, waar zij de laatste vijf jaar tevens leidinggevende was van de afdeling Psychotherapie. Daarna heeft ze de switch gemaakt naar de zakelijke dienstverlening en was ze vier jaar psycholoog-consultant bij een landelijk opererend HR-bureau (Right Management). Hier hield ze zich bezig met assessments, outplacementtrajecten en management-coaching.

Werkzaam op locatie: Haarlem

NIP psycholoog

Functie:
Terug