Sarink, drs. F.S.M. (Freek)

Psycholoog & Systeemtherapeut

Freek is als psycholoog afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij heeft deels het traject Klinische Psychologie en deels het traject Arbeid- en Organisatiepsychologie gevolgd. Tot op heden is zijn interesse in deze twee gebieden gebleven. Om zijn kennis en kunde uit te breiden heeft hij de volgende opleidingen gedaan: Provocatieve coaching en therapie, Systeemtherapie en EMDR-traumabehandeling.

Freek is gaan werken als docent en trainer op de Universiteit van Amsterdam en op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vrij snel maakte hij de overstap naar Berenschot waar hij als trainer en adviseur veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van projectmanagement, competentiemanagement, verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens heeft hij zijn ervaring verdiept door bij VoorZ te gaan werken om ontwikkelingsgerichte assessments te ontwikkelen en uit te voeren. Onderdeel van de assessments was een coachingstraject. Dit werk vroeg meer van zijn kennis en vaardigheden als psycholoog dan voorheen. Dat beviel hem zo goed dat hij besloot om zich meer toe te gaan leggen individuele coaching en therapie.

In de jaren na zijn werk als trainer en adviseur bij Berenschot en VoorZ heeft Freek zich als coach en therapeut verder ontwikkeld door in de GGZ te gaan werken. In eerste instantie bij Tactus verslavingszorg en vervolgens bij Molemann Mental Health.

Bij Ascender werkt Freek als Psycholoog en Systeemtherapeut. Hierbij komen zijn beide interesses samen, door zijn ervaring in de hulpverlening als systeemtherapeut en psycholoog toe te passen op problemen en vraagstukken vanuit het bedrijfsleven. To the point, uitdagend, goed contact met zijn cliënten én een flinke schep humor is wat het werk van Freek kenmerkt.

“Rode draad in mijn manier van behandelen is het provoceren (‘oproepen’) van het onderliggende emotionele conflict waardoor mensen psychische klachten ontwikkelen én het provoceren van de positieve kwaliteiten van mijn cliënten waardoor zij zichzelf competent gaan voelen om op een nieuwe manier met hun problemen om te gaan.”

Werkzaam op locatie: Leiden.

Functie:
Terug