Actueel


De psychische gezondheid in het ‘nieuwe normaal’

De coronamaatregelen worden langzamerhand versoepeld; kinderen kunnen weer deels naar school, we mogen weer naar de kapper en de horeca gaat voorzichtig open. We proberen met elkaar vorm te geven aan het ‘nieuwe normaal’, maar ook dit brengt gevoelens van onzekerheid met zich mee. Tijdens deze overgangsperiode is het van groot belang om ons brein gezond te houden. Wij geven graag een aantal praktische tips om je mentale gezondheid te ondersteunen.

Lees meer
Artikel geselecteerd voor jou

Strengere eisen aan psychologen

De beroepsverenigingen spraken zich uit over het ‘on­verantwoorde’ niveau van psychologen bij ggz-instellingen en psychologenpraktijken. Ascender is al 25 jaar lang dé psychologische dienstverlener en werkt met 30 ervaren A&G- en GZ-psychologen. Het eigen opleidingsinstituut A&G Campus van Ascender biedt geaccrediteerde en hoogwaardige cursussen aan.

Lees meer
Nieuws over Ascender

Online workshops

Hoe ga je om met stress en hoe ervaar je weer plezier in je werk? In het kader van de Week van de Werkstress helpt Ascender jou dit najaar met laagdrempelige online workshops met praktische tips & tricks over hoe je grip krijgt op stress en hoe je als leidinggevende op afstand leiding kan geven ten tijden van COVID-19.

Lees meer
Nieuws over Ascender

Ascender is volledig ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Vanaf 16 november is Ascender nu ook volledig ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Het certificaat toont aan dat Ascender haar informatiebeveiliging op orde heeft en dat Ascender op een verantwoordelijke wijze omgaat met vertrouwelijke gegevens. We hebben de certificeringen met succes afgerond en zijn trots op dit resultaat!

Lees meer
Nieuws over Ascender

Leg de regie weer bij zorgverleners

Susanne Keulaerds is directeur van het Ascender programma MedischVitaal voor zorgprofessionals. In dit artikel vertelt ze over de toenemende druk in de zorg en hoe medisch leiderschap de sleutel is tot meer tevredenheid, minder stress en minder werkuitval.

Lees meer
Artikel geselecteerd voor jou

Effectiviteit online therapie

Online therapie is net zo effectief als een traditionele behandeling van bijvoorbeeld depressie of een angststoornis. Dat meldt de Volkskrant op basis van onderzoek van Claudia Bockting, hoogleraar klinische psychologie in de psychiatrie aan het Amsterdam UMC en Centre for Urban Mental ­Health van de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer
Nieuws over Ascender

MillennialQuest

Wij zien momenteel een groeiende behoefte bij millennials voor coaching. Deze Coronatijd heeft daar zeker ook toe bijgedragen. Millennials, Generation Y, de twintigersdertigers van vandaag, geboren tussen ca 1980 en 2000, zijn met meer dan 3 miljoen in Nederland. Speciaal voor deze jongeren bieden we een kort coachingstraject ‘MillennialQuest’ aan met een van onze gekwalificeerde professionals op het gebied van Arbeid & Gezondheid.

Lees meer
Interview

Drs. Brigitte Drost (arts)

Interview met de door Ascender omarmde capability benadering ‘Werk als Waarde’ over hoe een persoon met een bijzondere werkinvulling duurzaam aan het werk is.
Ditmaal is Drs. Brigitte Drost (arts), medisch dermatograaf in het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam geïnterviewd.

Lees meer

Zoomvermoeidheid

Sinds de crisistijd wordt er massaal gebruik gemaakt van beeldbelprogramma’s, zoals Skype en Zoom. Hou jij niet van beeldbellen; word je er onrustig en moe van? Er zijn meer mensen die er last van hebben en er is een logische verklaring voor.

Lees meer

Communiceren bij een uitgevallen medewerker

Hoe ga je als werkgever om met een uitgevallen werknemer? Het is belangrijk om op een strategische wijze, met zowel de uitgevallen werknemer als de rest van het team, te communiceren. In het volgende artikel geven wij handige tips om met zo’n situatie om te gaan.

Lees meer

Onderzoek met de fMRI-scan

Volgens onderzoekers zijn fMRI-scans van hersenactiviteit te onbetrouwbaar om daar uitspraken over te doen. Niet omdat de scans niet deugen, maar omdat hersenactiviteit te grillig is.

Lees meer

Meer ondersteuning via additionele sessies

Mogelijk hebben uw medewerkers tijdelijk meer nodig dan een eenmalig gesprek met een van onze psychologen en willen zij ook buiten kantooruren hulp kunnen vragen. Hiervoor biedt Ascender naast onze hulplijn ook preventieve coaching en begeleidingssessies aan tegen een gereduceerd tarief voor onze vaste opdrachtgevers.

Lees meer

Waarom het voeren van een goed gesprek in tijden van corona zo eenvoudig niet is

Op de vraag ‘Hoe gaat het met je’ antwoorden mensen vaak plichtmatig met een ‘Best, oké.’ In deze tijden van corona niet zelden gevolgd dat anderen het nog veel zwaarder hebben. Dat is zelden opmaat tot een goed gesprek. Reint Jan Renes en Vittorio Busato lieten zich in deze voor velen verwarrende en onzekere tijd inspireren door een blog van gedragsdeskundige Elisabeth Weingarten. ‘Voor een goed gesprek helpt het als we beter nadenken over welke vragen we onze collega’s, vrienden en familie stellen.’

Lees meer

Online EMDR voor trauma in coronatijd

Indien er door de omstandigheden medewerkers zijn die mogelijk een trauma hebben opgelopen dan bieden wij ook nu EMDR online aan. De Ascender psychologen hebben zich voorbereid op het begeleiden van mensen bij wie deze COVID-19 gerelateerde traumatische ervaringen leiden tot mentale klachten en beperkingen in hun huidige functioneren.

Lees meer

Werk-privébalans

De werk-privébalans kan wankelen nu we in deze coronacrisis voor uitdagingen staan die voor ons allemaal nieuw zijn. Barbara van Enthoven, vitaliteitsadviseur van Reaal, interviewde Dick Freriks over dit thema.

Lees meer

Effectief herstellen van werk

Stressvolle situaties zijn bij een tekort aan hersteltijd van negatieve invloed op de gezondheid. Het is daarom van belang dat er na een stressvolle situaties weer voldoende wordt hersteld. Maar hoe herstel je dan op een effectieve wijze en wat is hier precies het belang van?

Lees meer