Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Positieve Psychologie (tweedaagse cursus)

21 juni 09:30 - 17:00

Positieve psychologie Ascender The Working Life Company - Psychologen voor WerkVitaliteit

Accreditatie: 7 punten onder voorbehoud
Datum: 21 en 28 juni (data onder voorbehoud)
Plaats: Utrecht, Hoofdkantoor Ascender
Tijd: 09:30 – 17:00 uur
Kosten: 900,-
Docent: Matthijs Steeneveld (positief psycholoog, trainer en auteur)
Aantal bijeenkomsten: 2

Deze tweedaagse cursus is gericht op het leren werken met sterke kanten en psychologisch kapitaal (PsyCap). Gedurende de eerste dag wordt ingegaan op de wetenschappelijke achtergrond van sterke kanten: “Wat zijn nu de voordelen van het gebruik van sterke kanten? En hoe stimuleer je de ontwikkeling ervan?” Sterke kanten zijn een persoonlijk en motiverend uitgangspunt om mensen in beweging te brengen en groei te stimuleren. In deze cursus wordt er stil gestaan bij de theoretische onderbouwing van de VIA Character Strengths ©  én diverse werkvormen om sterke kanten in de praktijk te ontdekken, ontwikkelen en in balans te brengen om op deze wijze werkplezier, bevlogenheid én prestaties te vergroten.

De tweede dag staat het concept Psychologisch kapitaal, ofwel PsyCap, centraal. PsyCap is een verzameling van vier wetenschappelijk onderbouwde trainbare positieve eigenschappen: hoop, optimisme, zelfvertrouwen en veerkracht. Deze positieve eigenschappen zorgen voor minder last van stress én betere prestaties. Door het vergroten van optimisme en hoop krijgen mensen een positievere kijk op de mogelijkheden en hun eigen kunnen. Door het aanboren en versterken van veerkracht zijn mensen beter in staat om bij tegenslag er het beste van te maken. Het zelfvertrouwen groeit door te merken wat iemand al zelf kan en door een meer vriendelijke houding naar zichzelf aan te nemen.

In deze training leer je werken met PsyCap, zodat je het kunt inzetten in coaching/begeleiding/training.  .

Docent
Matthijs Steeneveld is positief psycholoog, trainer en auteur. Hij faciliteert teamontwikkeling en traint medewerkers in organisaties. Daarnaast leidt hij professionals op om te werken met positieve psychologie. In zijn cursussen combineert Matthijs Steeneveld een wetenschappelijke en theoretische basis van positieve psychologie met praktische toepassingen.

Gegevens

Datum:
21 juni
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Ascender Utrecht

Organisator

Matthijs Steeneveld