Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Organisatie als systeem (eendaagse cursus)

14 juni 09:30 - 17:00

Accreditatiepunten: A&O kennis, 2 en A&O vaardigheden 4,5
Certificaat uitreiking: 14 juni 2021
Plaats: Hoofdkantoor Ascender, Vleutenseweg 386 te Utrecht
Tijd: 09:30 – 17:00 uur
Kosten: 450,-
Docent: Hanna Boersema MSc

Inhoud
De ‘Organisatie as Systeem’ is het tweede onderdeel van de A&G Fundamentals, welke tevens los te volgens is. Tijdens de bijeenkomst wordt de organisatie als systeem verkend en hoe veranderingen binnen een organisatie doorwerken op een werknemer. Je doet inzicht op in verschillende manieren van kijken naar verandering en welke verandervoorkeur je zelf hebt. We gaan aan de slag met het diagnosticeren vanuit verschillende perspectieven van een organisatieveranderopgave. Aan de hand van theorie over systemisch kijken naar organisaties doe je inzichten op over welke dynamieken en patronen kunnen spelen in een organisatie. Aan de hand van diverse werkvormen ga je aan de slag om dynamieken in jouw eigen organisatie/vraagstuk te ontdekken.

Docenten
Hanna Boersema-Vermeer werkt als zelfstandig organisatieadviseur. Zij ontwerpt verandertrajecten en begeleid en traint veranderteams in het realiseren van veranderprocessen. Veel van deze veranderprocessen gaan over vraagstukken waarin een grote uitdaging ligt op het vragen van ander gedrag van mensen in combinatie met een wijziging in structuur en/of de processen in een organisatie. Zij verbindt daarbij de inhoudelijke opgave aan de opgave die er ligt op gedragsniveau en die zichtbaar is in de interactie tussen mensen. Zij maakt daarbij veelal gebruik van gedachtegoed uit systeemtheorie, kleurendenken van De Caluwé & Vermaak.

Hanna werkte 12 jaar bij Twynstra Gudde als manager en senior adviseur veranderkunde. Sinds 2013 leidde zij het Kenniscentrum Veranderkunde en vanaf 2016 leidde zij daarnaast de adviesgroep Veranderkunde. Afgelopen jaren werkte zij in het bedrijfsleven (maakindustrie, bouwwereld en serviceorganisaties) en in de publieke sector, met name uitvoeringsorganisaties en gemeenten (o.a. Openbaar Ministerie, Raad voor de Rechtspraak, Rijkswaterstaat, diverse rechtbanken, UWV, diverse gemeenten).

Zij geeft daarnaast regelmatig les over veranderen, o.a. diverse incompany trajecten, bij de Amsterdamse School (training veranderkunde), voor het studiecentrum van de Rechtspraak, en Schouten University. Samen met Gertjan de Groot maakte zij het boek ‘Werken met leren veranderen’ een Werkboek voor de veranderaar in opleiding en praktijk, waarin talloze cases, colomns, en werkvormen zijn opgenomen van hoe veranderaars werken aan veranderingen.


Hanna Boersema-Vermeer
organisatieadviseur

Gegevens

Datum:
14 juni
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Hanna Boersema