Nieuws over Ascender

Een update over onze transformationele reis – Ascender wordt onderdeel van TELUS Health

Aan onze gewaardeerde opdrachtgevers en partners,

Zoals bekend maakt Ascender, Psychologen voor WerkVitaliteit, sinds eind 2021 deel uit van LifeWorks, een gerenommeerde internationale organisatie op het gebied van het ‘Employee Wellbeing’ en Psychische Gezondheid.

Eind 2022 was er wederom een nieuwe ontwikkeling, toen TELUS Health LifeWorks verwelkomde in haar gelederen. Dit moment markeerde het begin van een spannend nieuw tijdperk in de ontwikkeling van LifeWorks en daarmee van Ascender. Mensen van LifeWorks en TELUS Health hebben vanaf dat moment nauw samengewerkt om voor al onze opdrachtgevers de best mogelijke oplossingen te bedenken voor mentale-, fysieke, sociale- en financiële- gezondheid van medewerkers en zelfstandige professionals.

De nieuw ontwikkelde TELUS Health-strategie stelt onze opdrachtgevers centraal in alles wat we doen. Dit door o.a. de beste technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg te integreren in onze oplossingen voor (psychologische) gezondheids- en wellbeing producten en -programma’s (persoonlijk of virtueel) en daarnaast buiten Nederland, in producten en diensten voor pensioenen, uitkeringen en administratie.

In een tijd waarin de vraag naar ondersteunende gezondheidsdiensten nog nooit zo groot is geweest gaat TELUS Health voor betere gezondheids- en wellbeing-ervaringen zorgen voor mensen over de hele wereld en voor de opdrachtgevers van Ascender in Nederland. Met meer dan 85 jaar gecombineerde ervaring gaan we onze kennis, technologieën en onze servicegerichte medewerkers inzetten om de gezondste gemeenschappen en werkomgevingen ter wereld te bouwen.

Ascender is nu onderdeel van TELUS Health

We zijn verheugd u te kunnen informeren dat ook Ascender binnenkort onder de vlag van TELUS Health verder gaat. Binnen afzienbare tijd ziet u deze verandering al op onze website, in communicatie met ons en bij het gebruik van onze diensten. Uiteraard blijven we u en uw medewerkers dezelfde ondersteuning bieden. U hoeft niets te doen. Webtoegang, telefoonnummers en dergelijke zullen niet (onmiddellijk) veranderen en we gaan ervoor zorgen dat u en uw organisatie goed op de hoogte worden gehouden van eventuele updates.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw bestaande contactpersonen voor meer informatie:

Sigrid Tjallingii
Sr. Customer Success Manager & EAP Specialist
S.Tjallingii@ascender.nl

Nivine Labouchere
Sr. Customer Success Manager
n.labouchere@ascender.nl

Bedankt voor uw vertrouwen. We zijn er trots op om samen met u een bijdrage te kunnen leveren aan de (psychische) gezondheid en positieve werkervaring van uw medewerkers en van professionals.

Met dank,
Michael Dingle
Chief Operating Officer,
TELUS Health

Neil King
Managing Director,
Employer Solutions,
TELUS Health