Nieuws over Ascender

Update Ascender dienstverlening gedurende lockdown

Onze dienstverlening valt onder de ‘vitale beroepen’. Al onze cliëntafspraken gaan gelukkig gewoon door. Dit geldt ook voor face2face sessies. Juist in deze tijd is mentale hulp hard nodig, is gebleken. Onze organisatie werkt uiteraard nog steeds volledig conform de richtlijnen en wij hebben al eerder de nodige maatregelen getroffen om onze cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen.

Corona hulplijn 0800-3277378 geactiveerd 
Net als u zien wij dat momenteel veel medewerkers binnen organisaties vragen of onzekerheden hebben over het omgaan met deze restricties en de consequenties voor werk en privé.
Naar aanleiding van deze nieuwe ‘lockdown’ hebben wij voor onze vaste opdrachtgevers de hulplijn weer geactiveerd tot in ieder geval 2 maart 2021.

Via ons kosteloos telefoonnummer 0800-3277378 kunnen medewerkers vertrouwelijk en anoniem binnen kantooruren een beroep doen op de psychologen voor werkvitaliteit van Ascender. De onzekerheid kunnen we niet wegnemen; wel kunnen wij een professioneel en onafhankelijk klankbord zijn om stoom af te blazen. Onze psychologen richten zich in het gesprek vooral op effectieve ‘coping’-stijlen en bieden een luisterend oor. De gesprekken duren max. 20 minuten en zijn eenmalig. U kunt dit aanbod doorsturen naar uw medewerkers.

Daarnaast bieden wij als extra service additionele ondersteuning als online EMDR en vervolgsessies tegen een gereduceerd tarief.

De drie mogelijkheden die Ascender extra biedt gedurende lockdownperiode: 

  1.  Laagdrempelige, gratis telefonische hulplijn 0800-3277378 tijdens kantooruren 
    Tot 19 januari 2021 kunt u uw medewerker, die dit nodig heeft kosteloos toegang tot een telefonisch team van psychologen bieden via Ascender. De gesprekken duren max. 20 minuten en zijn eenmalig. De lijn is anoniem. Er wordt alleen een organisatienaam gevraagd. Het eerste gesprek van 20 minuten bieden wij binnen kantooruren kosteloos aan tijdens kantooruren (8:30 – 17:00 uur).
  2. Ondersteuning via additionele sessies 
    Mogelijk hebben uw medewerkers tijdelijk meer nodig dan een eenmalig gesprek met een van onze psychologen en willen zij ook buiten kantooruren hulp kunnen vragen. Hiervoor biedt Ascender ondersteuning tegen een gereduceerd tarief van €120,- per uur en €60,- per half uur. De gesprekken kunnen per telefoon of met behulp van AVG-proof beeldbellen verlopen. Hiervoor is ook de hulplijn 0800-3277378 beschikbaar. Ook buiten kantooruren. Voor urgente sessies buiten kantooruren vragen wij een toeslag van 25 procent. Na deze sessies kan er gekeken worden of er nog een vervolgsessie nodig is voor het reguliere tarief.
  3. Online EMDR tbv enkelvoudig trauma 
    Speciaal voor o.a. zorgprofessionals heeft Ascender een online EMDR programma opgezet. Deze sessies zijn beschikbaar binnen onze producten ReïntegratieRoute en VitaliteitsImpuls. Ascender psychologen hebben zich voorbereid op het behandelen van mensen bij wie deze COVID-19 gerelateerde, maar ook overige factoren, traumatische ervaringen leiden tot mentale klachten en beperkingen in hun huidige functioneren.

Het belang van psychologische dienstverlening juist in deze tijd is groot. We willen daarom benadrukken dat onze psychologen klaar staan om uw medewerkers te ondersteunen. Denk hierbij ook aan korte preventieve coachingstrajecten (Recharge, MillennialBoost, VitaliteitsImpuls) voor extra handvatten in deze stressvolle periode om uitval te voorkomen. Ook curatieve trajecten eventueel gecombineerd met online EMDR en onze online workshops en webinars zijn beschikbaar.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij een van onze accountmanagers via relatie@ascender.nl of neem contact op met ons secretariaat. Uiteraard horen wij het graag als wij uw organisatie op het mentale vlak van dienst kunnen zijn.