Nieuws over MedischVitaal

MedischVitaal: ondersteuning voor medische professionals, gericht op gezond en vitaal functioneren

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die werken in de zorg bevlogen zijn en vaak positieve energie uit hun werk halen. Maar deze persoonlijke drijfveren komen in het huidige tijdbeeld van werkdruk, regelgeving en reorganisaties in zorginstellingen vaak onder druk te staan. Direct als gevolg daarvan is een grote groep medische professionals ‘at risk’ voor gezondheidsproblemen: veel zorgprofessionals vertonen signalen van burn-out en/of overwegen het vak te verlaten. Ascender biedt met MedischVitaal programma’s aan die speciaal zijn toegesneden op medisch specialisten, huisartsen en andere zorgprofessionals.

MedischVitaal van Ascender

Met Ascender MedischVitaal ondersteunen wij medische professionals met interventies op individueel en teamniveau, die gericht zijn op gezond en vitaal functioneren. Onze interventies bestaan onder andere uit opvolging van IMFS en GFMS-programma’s en trainingen voor de ontwikkeling van de eigen Vakgroep (of Organisatorische Eenheid OE). De psychologen en coaches van Ascender MedischVitaal begeleiden per jaar honderden medische professionals en ondersteunen en adviseren ziekenhuizen en zorginstellingen bij gezondheidsbeleid. Het persoonlijk welbevinden en het welzijn van de organisatie en de teams waarin zorgprofessionals functioneren gaan hand in hand.

Meer informatie

Voor meer informatie over MedischVitaal bekijk de website of neem contact met ons op via medischvitaal@ascender.nl of 030 – 25 22 792.